Έλαιο Αγιόκλημα 10ml

5.50

Το αρωματικό έλαιο αγιόκλημα (honeysuckle oil), λαμβάνεται με απόσταξη από το φυτό με επιστημονικό όνομα Lonicera (L. caprifolium), της οικογένειας των Ροδοειδών (Caprifoliaceae).

Τεμάχια

Περιγραφή

Το Αγιόκλημα (honeysuckle) είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φυτά της ελληνικής φύσης.

Το αρωματικό έλαιο αγιόκλημα (honeysuckle oil), λαμβάνεται με απόσταξη από το φυτό με επιστημονικό όνομα Lonicera (L. caprifolium), της οικογένειας των Ροδοειδών (Caprifoliaceae).

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

  • Απαλύνει τους πόνους στο λαιμό, τις κεφαλαλγίες και το άσθμα.
  • Διαθέτει ηρεμιστικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες και συστήνεται για προβλήματα αϋπνίας, άγχους, νευρομυϊκής υπερέντασης, αλλά και σαν καρδιοτονωτικό. Ακόμα και για αδυναμία, λήθαργο, ναυτία.
  • Δυναμώνει την πνευματική διαύγεια και την μνήμη, ενώ καταπραΰνει τον πονοκέφαλο και την ημικρανία.
  • Έχει εντομοαπωθητική δράση και χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία καθώς καταπολεμά την κακοσμία.
  • Έχει ευχάριστο και αναζωογονητικό άρωμα, που ενισχύει την αίσθηση της οικειότητας και της χαλάρωσης.

ΧΡΗΣΗ

Βρίσκει εφαρμογή ευρέως στην κοσμετολογία (κρέμες και λοσιόν σώματος) καθώς προστατεύει από την γήρανση του σώματος δίνοντας μια μεταξένια απαλότητα και αποβάλλοντας την ξηρότητα.

Μπορεί να προστεθούν μερικές σταγόνες με άλλα καλλυντικά, σαμπουάν, λοσιόν, κρέμες. Προσθέστε 4-5 σταγόνες στο λουτρό σας και θα μοσχομυρίσει όλος ο χώρος απολαμβάνοντας ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Επιπλέον, 4-5 στον καυστήρα σας χαρίζει τα αρώματα που σας υπόσχεται το συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο.

Προσοχή!

Αντενδείκνυται η εσωτερική χρήση, καθώς χρησιμοποιείται μόνο για εξωτερική χρήση και για αρωματισμό του χώρου.

Θέλουν αραίωση για οποιαδήποτε χρήση τους. Πιθανών να προκαλέσει ερεθισμό σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα, για αυτό καλό είναι να κάνετε μια δοκιμή εμπλάστρου πριν χρησιμοποιηθεί τακτικά.

Δεν συστήνεται για εγκύους και παιδιά.